Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 286 днів. За цей час ми опублікували 23545 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Володимир Зеленський (president.gov.ua)

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що окупаційні війська РФ вбили деяких українських міських голів, яких викрали після захоплення міст. Про це він розповів в інтерв’ю The Economist.

«Викрадають мерів наших міст. Деяких з них вони вбили. Деяких з них ми не можемо знайти. Деяких з них ми вже знайшли, і вони мертві. І деякі з них були замінені… Ці операції проводять ті самі люди (які викрадали українців під час окупації Донбасу – ред.)», – сказав президент.

Відомо, що російські окупанти вбили селищного голову Гостомеля Юрія Прилипка та поранили міського голову Бучі Анатолія Федорука. Прилипка розстріляли окупанти, коли той розвозив ліки та продукти мешканцям селища. Донька мера Надія розповіла, за яких обставин було вбито її батька. За її словами, її батько та ще чотири людини їхали в машині центральною вулицею Гостомеля. Проте, назустріч виїхала колона ворожої техніки та почала обстрілювати цивільну машину. Федорук був поранений шостого березня.

Раніше віцепрем’єр-міністерка – міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук заявила, що окупанти взяли в полон 14 мерів українських населених пунктів. Зокрема, окупанти вкради мера Мелітополя Івана Федорова, нині він знаходиться в безпеці. Повідомлялось також про випадки про взяття в заручники мерів Берислава та Скадовська на Херсонщині, мерів Дніпрорудного та Бердянська, заступника міського голови в Енергодарі Запорізької області.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button