Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 273 днів. За цей час ми опублікували 23454 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Іван Сауткін

26 березня в селі Березово на Закарпатті відкрилася виставка Жанни Кадирової та Дениса Рубана.

Київська художниця разом зі своїм співавтором створила паляниці з річкового каміння, яке зібрали на місці.

Фото: facebook.com/kadyrova.zhanna

Гроші, отримані з продажу робіт, підуть волонтерам і теробороні, зокрема на придбання бронежилетів.

На другому тижні війни Кадирова разом з усією родиною виїхала з Києва. Її матір, сестра та тітка опинилися у Німеччині. Сама ж вона з товаришем попрямувала до Закарпаття, де спершу зупинилася в дорогому переповненому готелі, а потім їх прийняла місцева родина в селі. Автори «Паляниці» працюють тут як частина резиденції Асортиментна кімната.

Фото: Іван Сауткін

«Ми знайшли приватний будинок без комунікацій, бо сім років тому повалене дерево обірвало мережі. Разом із власниками ми почали облаштовувати все з нуля. Зараз у нас є електрика, інтернет, холодильник, мікрохвильовка, пічка, опалення та вода з криниці. Найголовніше — ми можемо працювати. Можливіть працювати над проєктом справді тримає нас при здоровому глузді», — розповідає Кадирова.

Фото: facebook.com/kadyrova.zhanna

Жанна Кадирова створює об’єкти з бетону, каміння, плитки. Зокрема, робила скульптури для київських локацій: лавки-графіки на алеї Малевича, скульптура у вигляді бетонного променя світла на Пейзажній алеї.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button