Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 299 днів. За цей час ми опублікували 23644 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Caleb Woods / Unsplash

Українські освітяни створили ініціативу Ukrainian Global University, яка допоможе студентам і вченим з України отримувати гранти і стипендії в іноземних університетах. Про це повідомив Тимофій Брік, дослідник Київської школи економіки.

Проєкт об’єднуватиме провідні університети світу. Українцям, які навчатимуться у цій мережі, надаватимуть статус студентів UGU, що передбачає взаємне визнання дипломів і допомогу з працевлаштуванням на батьківщині.

«З нами вже Торонто, Пітсбург, Стенфорд, Париж, Стокгольм, Мадрид, Берлін, ось пишуть, Єль та МІТ теж хочуть», — зазначає Брік.

Він закликає надавати українським студентам повні стипендії, а не на кілька місяців — «вони мають відчувати себе не біженцями, а повноправними членами міжнародної академічної спільноти».

Проєкт UGU розраховано на кілька років, але у довшій перспективі він може масштабуватися й перетворитися на нову інституцію, яка допомагатиме студентам і академікам з інших країн.

Учні, студенти, аспіранти й викладачі, які шукають програми для навчання, можуть заповнити анкету на сайті.

Волонтери, які бажають допомогти проєкту, можуть звертатися до університетів і «вибивати» партнерство.

Ініціатива була заснована консорціумом українських освітніх закладів та організацій за підтримки Офісу президента. Ініціативу також схвалили Міністерство освіти і Посольство України в США.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button