Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23472 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Зруйнована київська квартира. Фото: пресслужба КМДА

Зареєстрований у Верховній Раді законопроєкт 7198 передбачає забезпечення житлом українців, які втратили домівки через вторгнення Росії. Про це повідомила голова фракції «Слуга Народу» Олена Шуляк.

Основний спосіб компенсації, передбачений проєктом, — надання нового житла замість знищеного. Відшкодування перебачає будівництво житла з рівноцінною площею, типом (тобто квартира, приватний будинок тощо) і функціональним призначенням.

Площа житла, наданого як компенсація, не перевищуватиме 150 квадратних метрів.

«Цим законопроектом ми передбачили також, що людина зможе обирати місто, де хоче оселитися. Тобто якщо квартира була в Харкові, то власник зруйнованого житла зможе обрати відповідну квартиру з такими ж характеристиками в іншому обласному центрі», — зауважує Шуляк.

Можлива й грошова компенсація — на ремонт пошкодженого багатоквартирного будинку, а також власникам знищених приватних будинків і дач.

Люди, які втратили житло і хочуть отримати компенсацію, мають обов’язково зареєструватися через застосунок Дія. Шуляк наголошує, що облік у Дії дозволить державі вже зараз почати працювати та прораховувати витрати на відновлення житла — йдеться про «сотні мільярдів гривень».

За словами депутатки, ця ініціатива також допоможе в подальшому використати інформацію про збитки в судових позовах проти Росії.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button