Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 286 днів. За цей час ми опублікували 23554 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook/ChornobylNPP

Російські солдати опромінюються на території Чорнобильської АЕС, їх звідки вивозять до центру радіаційної медицини та екології людини в білоруському місті Гомель. Про це розповів радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко в ефірі 24 каналу.

На його думку, росіяни, очевидно, панікують і не розуміють, що солдати потрапили в ситуацію, якої вони навіть теоретично не очікували.

«І факт про те, що сім автобусів із солдатами завезли до радіологічного центру в Гомелі, призвів до панічних настроїв серед того контингенту, який перебуває у Чорнобилі чи біля нього», – сказав Денисенко.

Місцеві ЗМІ пишуть, що до цього центру вже на регулярній основі привозять російських солдатів.

Фото: t.me/Hajun_BY

Глава Асоціації чорнобильських туроператорів Ярослав Ємельяненко наголошує, що існують певні правила поведінки в зоні відчуження, які російські військовослужбовці постійно порушують.

За даними Енергоатома, окупанти збираються покинути Чорнобильську АЕС та її місто-супутник Славутич. Наразі на станції ще залишається невелика кількість росіян. Вони раніше облаштували собі позиції у високотоксичній місцевості під назвою «Рудий ліс», піднявши там хмари радіоактивного пилу.

Окупанти двома колонами вирушили в бік українського кордону з Білоруссю. Наразі також формується для руху в бік Білорусі ще й колона військових РФ, які тримали в облозі місто Славутич.

Агентство Reuters, яке поспілкувалось з працівниками атомної станції, писало, що в колоні російських військових не було використано жодних протирадіаційних засобів.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button