Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 294 днів. За цей час ми опублікували 23622 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: ЦУКР

У Сумах через проблеми з паливом шукають волонтерів на електрокарах, які доставлятимуть гуманітарну допомогу. За словами засновника онлайн-журналу ЦУКР та волонтера Дмитра Тіщенка, на пропозицію відгукнулось чимало сумчан, зокрема серед них водійка Tesla Model 3.

«Пам’ятаєте, як ми шукали водіїв з електрокарами? Відгукнулося чимало сумчан, і серед них була пані Віта. Віднедавна вона на Tesla Model 3 допомагає розвозити гуманітарну допомогу людям з незахищених верств населення», – йдеться на сторінці ЦУКРу в Фейсбуці.

За словами Дмитра, волонтери на електрокарах максимально ефективні та не мають проблем з заправкою авто. Зараз у Сумах, які постраждали від ворожих обстрілів, продовжують відновлювати роботу АЗС, магазини та комунальний транспорт.

Здебільшого у містах на заправках діють обмеження – бак заповнюють не більш як на 20-30 літрів. У пріоритеті – забезпечити пальним автомобілі спецслужб та критичної інфраструктури. У деяких регіонах є проблеми з постачанням нафтопродуктів. За даними Мінекономіки, складна ситуація з постачанням бензину та газу залишається здебільшого в Чернігівській, Сумській, Харківській та Донецькій областях.

Крім того, Україна відмовилась від пального з РФ та Білорусі, а також заблоковані поставки пального морем. Тим часом росіяни продовжують обстрілювати українські нафтобази.

Через війну паливо подорожчало не тільки в Україні, а й у всьому світі. У США вважають, що із поширенням електромобілів, зростання вартості пального перестане бути проблемою. У Білому домі заявили, що «якщо надалі покладатись на викопне пальне, економічна та національна безпека буде лишатись вразливою до забаганок тих, хто контролює постачання нафти у світі».

«Коли ми матимемо електричні автомобілі, які живляться чистою енергією, нам ніколи знову не доведеться турбуватись про ціни на пальне. А автократи,такі як Путін, не будуть здатні використовувати викопне пальне як зброю проти інших держав», – відзначили у Білому домі.

Водночас ЗМІ пишуть, що зростання цін на сировину через війну, може стати на заваді реалізації планів автовиробників про випуск більш доступних електромобілів. Через проблеми з постачанням сировини електрокари вже почали дорожчати.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button