Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23464 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Ілюстративне фото: osce.org

На Київщині знайшли тіло викраденої окупантами старости села Мотижин Макарівського району Ольги Сухенко. Разом з нею загинули її чоловік Ігор та син Олександр, повідомив селищний голова Макарова Вадим Токар у Телеграм. Росіяни взяли в полон сім’ю Сухенків ще десять днів тому.

За даними Руху «Чесно», на сьогодні у полоні окупантів залишаються ще щонайменше десять голів громад. Найбільше під ударами — мери Херсонщини та Харківщини, а також міські голови Запоріжжя.

«Все тому, що місцеве самоврядування в Україні на рівні із ЗСУ чинить гідний спротив ворогу. Навіть ті мери, які раніше могли собі дозволити проросійську риторику, зараз відверто називають дії російської армії нічим іншим, як геноцидом. За таких умов саме представники органів місцевого самоврядування стали мішенню окупантів. Тих, з ким не виходить домовитися, викрадають», — пояснюють в організації.

За даними віцепрем’єр-міністерки – міністерки з питань реінтеграції окупованих територій Ірини Верещук, у полоні у російських військових перебуває 11 голів місцевих громад.

«Станом на сьогодні в полоні перебуває 11 голів місцевих громад з Київської, Херсонської, Харківської, Запорізької, Миколаївської та Донецької областей», — повідомила вона.

Балаклійський міський голова Іван Столбовий, який в інфографіці позначений як викрадений, співпрацює з окупантами та вільно пересувається містом.

Також в інфографіці немає міського голови Таврійська Херсонської області Миколи Різака. У Таврійській міській тергромаді заявили, що з вечора першого квітня відсутня інформація про його місце перебування.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button