Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 299 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Порізані мішки з зерном після відходу окупантів. Фото з фейсбук-сторінки Artem Zelenyy

Станом на перше квітня, загальні збитки, яких зазнала Україна через російське вторгнення, сягають 600 мільярдів доларів.

Таку оцінку дає проєкт «Росія заплатить» KSE Institute і волонтерів з партнерських організацій (Центру економічної стратегії, Антикорупційного штабу, Інституту аналітики та адвокації, Трансперенсі Інтернешнл Україна та ДП «Прозорро.Продажі»).

Зокрема збитки інфраструктурі складають 68,2 мільярда доларів — майже два трильйони гривень.

Починаючи з 24 лютого в Україні пошкоджено, зруйновано або захоплено щонайменше 533 заклади освіти, 300 дитячих садочків, 196 медичних закладів, 129 заводів та підприємств. Пошкоджено чи зруйновано 6,8 тисячі житлових будинків.

Постраждали щонайменше 54 адмінбудівель, 266 мостів, 10 військових аеродромів, 8 аеропортів та 2 порти. Зруйнувано або пошкоджено 64 релігійних споруд та 51 культурний об’єкт.

За спільними оцінками Мінекономіки та KSE, загальні втрати економіки України через війну, враховуючи й непрямі втрати — такі, як зниження ВВП, припинення інвестицій, відтік робочої сили, додаткові витрати на оборону та соціальну підтримку тощо — коливається від 564 до 600 мільярдів доларів.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button