Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 276 днів. За цей час ми опублікували 23483 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/AmiDPerov

П’ятого квітня на вулиці Львівській, 3, поряд із станцією метро «Святошин» в Києві, горіла садиба Бахарєва, також відома як «Дача на Львівській», повідомляє юрист Мапи реновації Дмитро Перов.

Садиба Бахарєва у 2019 році. Фото: facebook.com/kir.stepanets

Цегляна споруда, збудована на початку ХХ століття, має охоронний статус від 1998 року. Зараз будівля — в комунальній власності й у аварійному стані. За даними депутатки Київради Ксенії Семенової, будинок перебував у списку об’єктів на приватизацію.

Фото: Rasal Hague / Вікіпедія

За радянських часів у колишній садибі заможного міщанина Івана Бахарєва розміщався туберкульозний диспансер. Будівля вже горіла у 2019 році.

Садиба Бахарєва у 2019 році. Фото: facebook.com/kir.stepanets

Нагадаємо, у Цимлянському провулку на Подолі забудовник почав зносити історичний будинок на наступний день після початку російського вторгнення.

Перов зауважує, що на вулиці Кирилівській, 13 готують до знесення ще два історичні будинки.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button