Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 286 днів. За цей час ми опублікували 23545 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Скріншот

Російські військові таки рили окопи в одному з найбільш радіоактивно забруднених місць у Європі – Рудому лісі в Чорнобильській зоні відчуження. Сьогодні Державне агентство України з управління зоною відчуження оприлюднило відеопідтвердження.

Дрон зафіксував сітку окопів на одній з ділянок чорнобильського лісу. За словами члена агентства Ярослава Ємельяненка, окупанти не просто нарили бліндажі на західному сліді радіаційного забруднення, а жили там.

За добу в Рудому лісі в Чорнобилі російські окупанти могли отримувати річну дозу опромінення, повідомив голова ДАЗВ Євгеній Крамаренко. Загарбники отримали значні дози радіації та становлять небезпеку для тих, хто поруч із ними. Він розповів, що їхнє командування не провело жодного інструктажу перед відправкою солдатів у Зону, а дозиметри, які їм видали, – 50-60-х років минулого століття.

За словами Крамаренка, тисяча російських військових могли отримати опромінення, а близько десяти тисяч одиниць російської техніки могли зазнати радіаційного забруднення.

Раніше білоруські ЗМІ писали, що біля центру радіаційної медицини та екології людини в місті Гомель спостерігається велика кількість автобусів з російськими солдатами.

Чорнобильська АЕС перебувала під контролем російських окупантів з 24 лютого до 31 березня, коли війська покинули майданчик станції.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button