Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 246 днів. За цей час ми опублікували 23266 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: t.me/andriysadovyi

У Львові починають облаштовувати перше контейнерне містечко для тимчасового перебування українців, які змушені евакуюватись через війну. Про це повідомив мер міста Андрій Садовий. У 88 житлових контейнерах зможуть жити понад 350 людей.

В одному будиночку можуть жити до чотирьох людей. Всередині є все необхідне – меблі, світло, тепло. Санвузли та їдальня розташовані на території містечка. Згодом там планують облаштувати спортивний рекреаційний майданчик.

«Починаємо будувати тимчасове житло для переселенців. Вранці до Львова приїхали 3 тисячі людей зі Слов’янська, Краматорська, тому буде ще хвиля. Багато приїжджають студентів зі сходу, тому ми вибрали для них цю локацію в одному із парків міста, поруч із УКУ», – цитує мера видання «Твоє місто».

Таке житло призначено для проживання до кінця літа. Попередньо, із 200 тисяч переселенців у Львові залишаться 50 тисяч людей, для них планують облаштувати мільйон метрів квадратних житла.

Фото: t.me/andriysadovyi

На території Львівської громади буде розміщено декілька таких містечок, додав Садовий. Міський голова також анонсував будівництво двоповерхових дерев’яних котеджів з більш комфортними умовами. Будуватимуть дерев’яні будиночки за кошти Червоного хреста, ЮНІСЕФ, ООН. Також у Львові побудують хостел для 160 людей у районі Тракту Глинянського. Це буде житло, зокрема, для жінок з дітьми та майбутніх мам. Тимчасове житло встановлюють за допомогою Польського уряду.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button