Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 290 днів. За цей час ми опублікували 23587 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: twitter/EdePoncins

В Україну прибув загін французьких жандармів, щоб допомогти розслідувати воєнні злочини російських окупантів, які ті вчинили на Київщині, повідомив посол Франції в Україні Етьє де Понсен.

«З гордістю вітаємо у Львові загін технічних та наукових жандармів, які прибули на допомогу своїм побратимам з України у розслідуванні військових злочинів, скоєних навколо Києва», — написав посол.

Франція – перша країна, хто вже надала таку допомогу. 12 квітня жандарми мають взятися до роботи. Наразі тривають перемовини з іншими членами Європейського союзу, заявив глава Міністерства юстиції Денис Малюська.

Офіс генерального прокурора України ідентифікував уже понад 500 російських військових, які вчиняли воєнні злочини в Україні. Українські правоохоронці загалом зафіксували щонайменше 5 600 випадків, які кваліфікуються як воєнні злочини.

Вже 42 країни звернулися до Гааги через воєнні злочини РФ. Також є ще країни, які створили слідчу групу разом з українськими правоохоронцями та прокуратурою.

За словами Малюськи, докази воєнних злочинів росіян в Україні не лише будуть надані Міжнародному кримінальному суду, а й передані державам-партнерам, які проводять власне розслідування.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button