Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 295 днів. За цей час ми опублікували 23629 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Annie Spratt / Unsplash

Спричинене російською агресією блокування українських портів на Чорному морі може призвести до світової продовольчої катастрофи, що, своєю чергою, викличе голод, масову міграцію та політичну нестабільність, попереджає голова Всесвітньої продовольчої програми ООН Девід Бізлі, повідомляє The New York Times.

Бізлі провів чотири дні в Україні, відвідавши Бучу, Київ, Львів і Рівне (куди евакуювалися люди з Бучі та Харкова). Під час візиту він вивчав шляхи постачання гуманітарної допомоги до населених пунктів, відрізваних російською армією.

Девід Бізлі з переселенцями в Рівному. Фото: twitter.com/WFPChief

В українських сховищах є достатньо зерна, яке у мирні роки допомагало прогодувати 400 мільйонів людей у світі. Та війна зруйнувала ланцюжки постачання, і порти Одеси, Чорноморська, Южного і Миколаєва, що опинилися поряд із зонами бойових дій, не можуть функціонувати.

«У нас є їжа, є гроші, дайте нам доступ», — закликає Бізлі. За його словами, Кремль не відповідає на звернення ООН.

Він вважає, що загроза голоду нависла над 45 мільйонами людей у 38 країнах, які й так постраждали від посух і пандемії. Вторгнення в Україну вплинуло на ціни на їжу, паливо та транспортування. Витрати продовольчої програми ООН, відповідно, зросли більш як на 70 мільйонів доларів за місяць війни.

Якби війна припинилася негайно, Україна могла би запезпечити світ зерном, адже фермери продовжують працювати. Однак це неможливо, доки порти лишаються заблокованими.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button