Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 279 днів. За цей час ми опублікували 23503 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Володимир Фомічов

В Києві на вулиці Кирилівській, 13Д демонтують 150-річну подільську будівлю, повідомляє Мапа реновації. Спочатку з фасаду зникли вікна, сьогодні ж робітники розібрали покрівлю. Будинок було зведено на межі 1860-1870 років у стилі класицизм.

Мапа реновації називає ймовірним власником будівлі — ТОВ «Дніпро-2000». Цій компанії також належить будівля на Цимлянському провулку, 3 (сусідня 120-річна будівля, яку вже наполовину демонтували).

Організація не має даних щодо дозвільної документації на це будівництво, оскільки наразі не працюють відкриті реєстри.

До цього директор департаменту охорони культурної спадщини КМДА Олександр Никоряк заявляв, що під час війни містобудівельні злочини мають бути прирівняні до мародерства. Так він прокоментував знесення історичної будівлі на Цимлянській та пожежу в «Дачі на Львівській».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button