Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 288 днів. За цей час ми опублікували 23579 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Ілюстративне фото: renderhub.com

Чехія відправила в Україну кілька десятків танків Т-72 та бойових машин піхоти, щоб допомогти у захисті від нападу Росії, а чеська компанія виготовляє на 3D-принтерах та передає протитанкові бар’єри, повідомляє Czech radio.

Крім того, країна погодилася ремонтувати українські танки та бронетранспортери, пошкоджені під час бойових дій.

Віце-спікер Палати депутатів Ян Бартошек заявив, що жорстокість російських військ щодо мирних жителів України можна порівняти з геноцидом та звірствами, скоєними нацистськими військами під час Другої світової війни.

Депутати Чехії погоджуються, що Україні необхідно допомогти захистити себе, і міністр оборони Яна Чорнохова запевнила, що Чеська Республіка надає і продовжуватиме військову підтримку.
Чеське телебачення повідомило про останню поставку військової техніки, показавши кадри ешелону з п’ятьма танками та п’ятьма бойовими машинами. Інформацію про відправку танків та бронетехніки в Україну підтвердили у комітеті з європейських справ нижньої палати Чехії.

Чехія відправила в Україну танки Т-72 і бойові машини піхоти. Фото: radio.cz

З початку війни Чехія надала Україні військову допомогу на суму майже 1 мільярд крон (45 мільйонів доларів). Країна розглядає можливість надання допомоги у ремонті та переоснащенні пошкодженої української військової техніки, а чеська компанія почала друкувати бетонні протитанкові бар’єри на 3D-принтерах та розглядає можливість передачі устаткування для друку безпосередньо на полі бою.

Також польські підприємства у березні відправляли в Україну 3D-принтери для створення захисного спорядження, турнікетів, перископів і навіть безпілотників.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button