Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 121 днів. За цей час ми опублікували 24981 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Ресторан Мусафір. Фото: facebook.com/musafircafe

Зараз у Києві вже працює 40% малих та середніх закладів у порівнянні із довоєнним показником 23 лютого, в Київській області – 41%, повідомляє компанія Poster.

Кількість відкритих закладів стала активно зростати після того, як північ України була повністю звільнена від окупантів на початку квітня. Для порівняння, наприкінці березня у Києві було лише 18% відкритих закладів, у Київській області — 16%.

Зростання фіксують у всіх регіонах, окрім сходу країни. Краще за інших відновилася Закарпатська область, сьогодні там працюють 86% закладів від довоєнної кількості. У Хмельницькій — 83%, у Чернівецькій — 81%, у Львівській — 79%. 

Менш ніж за місяць кількість відкритих закладів у Чернігівській області зросла з 1% до 20%, у Cумській — з 16% до 49%.

Найскладнішою залишається ситуація у Харківській, Донецькій та Луганській областях: там відповідно працюють 9%, 5% та 0% закладів від кількості, що працювала напередодні війни.

Дослідження у Telegram-каналі «Реве та стогне ресторатор» охоплює період з 23 лютого по 17 квітня та ґрунтується на агрегованих даних більш ніж 9000 клієнтів Poster по всій країні.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button