В Києві працюють 40% кафе та ресторанів
Для порівняння, наприкінці березня у Києві було лише 18% відкритих закладів.
Для порівняння, наприкінці березня у Києві було лише 18% відкритих закладів.
Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 121 днів. За цей час ми опублікували 24981 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
Підтримати | Хто ми такі?
Зараз у Києві вже працює 40% малих та середніх закладів у порівнянні із довоєнним показником 23 лютого, в Київській області – 41%, повідомляє компанія Poster.
Кількість відкритих закладів стала активно зростати після того, як північ України була повністю звільнена від окупантів на початку квітня. Для порівняння, наприкінці березня у Києві було лише 18% відкритих закладів, у Київській області — 16%.
Зростання фіксують у всіх регіонах, окрім сходу країни. Краще за інших відновилася Закарпатська область, сьогодні там працюють 86% закладів від довоєнної кількості. У Хмельницькій — 83%, у Чернівецькій — 81%, у Львівській — 79%.
Менш ніж за місяць кількість відкритих закладів у Чернігівській області зросла з 1% до 20%, у Cумській — з 16% до 49%.
Найскладнішою залишається ситуація у Харківській, Донецькій та Луганській областях: там відповідно працюють 9%, 5% та 0% закладів від кількості, що працювала напередодні війни.
Дослідження у Telegram-каналі «Реве та стогне ресторатор» охоплює період з 23 лютого по 17 квітня та ґрунтується на агрегованих даних більш ніж 9000 клієнтів Poster по всій країні.
© Хмарочос | 2024
Коментарі:
*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті