Зроби добру справу і отримуй винагороди!
Нам як ніколи потрібна ваша підтримка. «Хмарочос» пише про розвиток міст 11 років та 23 днів. За цей час ми опублікували 26876 новин та статей. Ми потребуємо вашої допомоги, щоб продовжувати якісно працювати далі. Приєднуйтесь до Читацького товариства «Хмарочоса» та отримуйте приємні бонуси від редакції: квитки на культурні заходи в Києві, фірмовий мерч та актуальні книжки, можливість пропонувати редакції теми та багато іншого.
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Ресторан Мусафір. Фото: facebook.com/musafircafe

Зараз у Києві вже працює 40% малих та середніх закладів у порівнянні із довоєнним показником 23 лютого, в Київській області – 41%, повідомляє компанія Poster.

Кількість відкритих закладів стала активно зростати після того, як північ України була повністю звільнена від окупантів на початку квітня. Для порівняння, наприкінці березня у Києві було лише 18% відкритих закладів, у Київській області — 16%.

Зростання фіксують у всіх регіонах, окрім сходу країни. Краще за інших відновилася Закарпатська область, сьогодні там працюють 86% закладів від довоєнної кількості. У Хмельницькій — 83%, у Чернівецькій — 81%, у Львівській — 79%. 

Менш ніж за місяць кількість відкритих закладів у Чернігівській області зросла з 1% до 20%, у Cумській — з 16% до 49%.

Найскладнішою залишається ситуація у Харківській, Донецькій та Луганській областях: там відповідно працюють 9%, 5% та 0% закладів від кількості, що працювала напередодні війни.

Дослідження у Telegram-каналі «Реве та стогне ресторатор» охоплює період з 23 лютого по 17 квітня та ґрунтується на агрегованих даних більш ніж 9000 клієнтів Poster по всій країні.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button