Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 298 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Зруйнована будівля Миколаївської ОДА. Фото: facebook.com/DSNSMYKOL

Данія очолить відновлення Миколаєва після війни. Прем’єр-міністерка країни Метте Фредеріксен погодилась на відповідну пропозицію президента Володимира Зеленського.

«Ми також хотіли б зробити інвестиції у довгострокове відновлення України. Коли ви зверталися до данського парламенту, президенте Зеленський, ви попросили Данію очолити відновлення Миколаєва. Сьогодні ми відповіли на це прохання “так”, і ми з нетерпінням чекаємо на цю співпрацю з вами та іншими міжнародними партнерами», – зазначила Фредеріксен.

Також Фредеріксен заявила про збільшення військової допомоги Україні на 600 тисяч данських крон (90 мільйонів доларів). Це підвищує загальний військовий внесок країни до понад 1 млрд данських крон.

У Миколаєві збитки від обстрілів російських загарбників житлових кварталів та соціальних об’єктів, за попередніми даними, вже становлять понад 110 мільйонів гривень.

Інші європейські країни також обіцяють долучитись до відбудови України. Наприклад, відновленням драмтеатру у Маріуполі займатиметься Італія, пологового будинку – Греція. Також до відбуви Одеси планує долучитись Греція.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button