Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 284 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: УНІАН

В Ірпені три дев’ятиповерхових будинки внаслідок обстрілу російськими військовими більше непридатні для проживання. Про це повідомив мер міста Олександр Маркушин, посилаючись на дані експертного інституту.

У місті протягом декількох днів працюють експерти з оцінки постраждалого від російської окупації житла. Фахівці, які проводили експертизу постраждалого житла, протягом короткого часу надали місцевій владі висновок про деякі будинки міста.

«Протягом тижня в Ірпені працює експертний інститут і вони надали висновок, що три дев’ятиповерхових будинки, на жаль, не придатні для життя… Ми чекаємо від держави механізму як і за які кошти все має відбудовуватися. На жаль, місто дуже постраждало і відбудувати за кошти місцевого бюджету просто неможливо», – заявив очільник Ірпеня.

Для власників приватних будинків в Ірпінській громаді, що пошкоджені частково, створили спеціальний Телеграм-бот, де можна залишати інформацію про збитки.

Для власників квартир алгоритм дій такий: якщо багатоквартирний будинок зазнав незначних пошкоджень, інформацію про це в Управління інфраструктурного розвитку, інвестицій та ЖКГ подають голови ОСББ чи управителі. За словами Маркушина, вже понад 50% ОСББ міста подали дані.

Місто поступово оговтується від окупації росіянами. Вже з 25 квітня поїдуть перші маршрутки на Київ і зі столиці до Ірпеня: №379, 392, 422. Також з наступного тижня у всіх домівках буде світло, запустять воду і каналізацію. Працює мобільний зв’язок. З наступного понеділка в місті відкриються великі магазини – NOVUS, Фора, Лоток, Бджілка, АТБ.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button