Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 288 днів. За цей час ми опублікували 23576 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Волонтери з «Печерських котиків» провели толоку на Микільському провулку, 7. Вони очистили прибудинкову територію від сміття, очистили стіни від графіті, закрили вікна цокольного та першого поверху та розмістили табличку «Пам’ятка архітектури».

Також волонтери обговорили з Департаментом міського благоустрою КМДА питання демонтажу аварійних риштувань і звільнення пам’ятки від них. Представники департаменту провели фотофіксацію та видали припис про демонтаж.

На будівлі розмістили фото загиблого воїна 92 бригади Андрія Теперика в рамках ініціативи «Пам’ять, що зберігає пам’ятки».

Толока відбулась в рамках ініціативи «повернення до життя» пам’ятки району — «будинка Андрія-Фердинанда Краусса», що є останньою історичною будівлею на Микільському провулку.

Історична будівля є рідкісним зразком архітектури стилю «раціональний модерн» у цьому районі. Власне зі старої забудови тут залишилася одна пам’ятка — цей триповерховий колишній прибутковий будинок початку ХХ століття, який було зведено за проєктом відомого архітектора Андрія-Фердинанда Краусса у 1911-1912 роках.

Останні роки будівля пережила спроби знесення, виключення з переліку пам‘яток. Пізніше будівлю поновлено в статусі пам’ятки культурної спадщини, справа залишилась за належним доглядом та її реновацією.

Всі фото: t.me/kitty_pechersk

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button