Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 284 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: facebook.com/helgakayda

Поведінка росіянки біля посольства РФ у Стокгольмі отримала різку реакцію як з боку роботодавців, так і українських дипломатів.

Відео опублікувала 25 квітня українка Ольга Кайда, яка вже кілька років живе у Швеції. Вона написала, що поверталася додому й побачила, як біля російського посольства жінка зриває українські прапорці та топче їх ногами. Помітивши, що її знімають, жінка, яка виявилася росіянкою, наблизилася та почала ображати Ольгу.

Скриншот з відео

Зокрема, у своїх образах багато уваги вона приділила національності, зовнішньому вигляду та акценту Ольги: казала, що українки у Швеції працюють тільки проститутками та прибиральницями, що її опонентка нібито потворна, бідно вдягнута, виглядає хворою і скоро помре.

Жінку ідентифікували як Євгенію Карлссон, вона працює у великій шведській компанії Lernia, що спеціалізується на освіті. Керівництво Lernia засудило поведінку своєї працівниці й запевнило, що цю людину вже звільнено.

Посольство України заявило, що звернулося до шведських правоохоронних органів з проханням надати правову оцінку і вжити заходів.

Ольга так само звернулася до поліції.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button