Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 280 днів. За цей час ми опублікували 23512 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
decentralization.gov.ua

Аналітичний центр Cedos розпочав дискусійну ініціативу Re.Housing for Ukraine. Її метою є дослідження та пошук сталих рішень для відбудови житла і оновлення житлової політики в Україні.

«Ми віримо, що міста – це люди, а не лише стіни. Стосунки між людьми і соціальні структури є не менш важливими за будівлі та архітектурні форми. Наша ціль – пошук нових суспільних домовленостей для якісної трансформації не лише архітектурної й просторової складової, але й соціальних аспектів житла та житлової політики в Україні», – йдеться в заяві центру.

Директор Cedos Іван Вербицький коментує, що Україна відносно успішно справилася з питанням надання прихистку вимушеним переселенцям на перші кілька тижнів, але вже потрібно шукати довгострокові рішення.

«Зараз ці кілька тижнів закінчуюються і треба шукати середньо- і довгострокові рішення. Є гарна дискусія в архітектурній спільноті, але житло – це не лише архітектура. Важливі також суспільні домовленості про те, як ми фінансуємо і управляємо житлом, яка структура його власності. Попередня державна політика у цій сфері базувалася на ще радянському Житловому кодексі, який давно потребував реформування. Важливо подивитися також на принципи і підходи: чи ефективні вони, чи справедливі, чи вони раптом не застаріли, як можна краще відповідати новим викликам», – вважає аналітик.

Cedos вже не один рік системно працює над аналізом житлової політики. В рамках цієї ініціативи команда планує створити можливість для пошуку рішень, які будуть найкраще працювати в інтересах України і забезпечення гідності кожної людини.

Ініціатива включатиме моніторинг ситуації, подій і рішень у сфері житла, аналіз ключових викликів наявної житлової політики, проведення досліджень, презентація найкращих напрацювань у темах житла і житлової політики та пошук і розробка сталих рішень для відбудови житла.

Читайте також: Хто такі київські урбаністи? Аналітичний центр Cedos

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button