Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 289 днів. За цей час ми опублікували 23579 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: facebook.com/vodokanal

Завершено прокладання водогону до Ірпеня, який поєднав місто-сателит із водопровідною системою Києва, повідомляє Київводоканал.

Відтепер вода в Ірпінь постачатиметься зі столичних водопровідних станцій. 

«Київводоканал вже давно був готовий до утворення так званої Київської агломерації та постачання води у прилеглі населені пункти», — зазначають у комунальному підприємстві.

Київське водопровідне господарство має вільні потужності, що не використовуються в повному обсязі. З іншого боку, в містах-сателітах бракувало якісної питної води, а місцеві водозабори не здатні були забезпечити реальні об’єми водоспоживання.

Оскільки водопровідна система Ірпеня була зруйнована під час бойових дій, роботи розпочались одразу після звільнення міста.

Спільними зусиллями фахівців «Київводоканалу», «Ірпіньводоканалу», «Житомирводоканалу» та підрядних організацій прокладено дві нитки поліетиленових труб діаметром 160 мм протяжністю сім кілометрів, облаштовано водопровідні колодязі.

Трубопроводи транспортувалися на великих барабанах довжиною одного відрізка 430 метрів, що суттєво скоротило швидкість монтажу.

Роботи фінансували благодійні організації, зокрема, Міжнародний Комітет Червоного Хреста в Україні. 

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button