Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 294 днів. За цей час ми опублікували 23618 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Paz Arando / Unsplash

27 квітня на сайті парламенту Красноярського краю (Сибір) з’явився документ про рішення вивозити зерно з окупованої Херсонської області. Новина набула значного поширення в соцмережах, бо нагадала українцям про Голодомор.

У ньому повідомляється, що рішення «поповнити фонд сільськогосподарської продукції коштом поставок з України» майже одноголосно підтримали депутати законодавчих зборів. 

Це пояснюється тим, що у Красноярському краї є дефіцит огірків, інших овочів та зернових культур, особливо після запровадження санкцій. А також прогнозується, що надалі подібні рішення можуть прийняти в інших регіонах Росії.

«Після досягнення всіх цілей військової операції РФ на Україні, збільшити обсяги поставок для внутрішнього російського споживача можна буде також коштом переміщення продовольства з інших південних регіонів, взятих під контроль», — у документі наводиться цитата одного з місцевих законодавців Владислава Зирянова.

Зараз цей текст видалено, хоч він і зберігся в архіві пошуковиків. Парламент Красноярського краю заявив у своєму телеграм-каналі, що офіційний сайт було зламано. Запевняють, що новина про вивезення продовольства з України — це фейк.

Якщо новина про офіційне рішення вивозити українське зерно до Сибіру і є фейком, то фермери Херсонщини повідомляють, що вилучення сільгоспродукції відбувається на практиці — російські військові захоплюють агропідприємства в області, вивозять продукцію зі складів і запроваджують дещо, схоже на кріпосне право.

З першого травня росіяни збираються запроваджувати на окупованій частині Херсонщині російські рублі. Передбачалося проведення «референдуму» про відокремлення від України, але колаборант, якого росіяни призначили керувати областю, заявив, що цього не планується. 

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button