Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 265 днів. За цей час ми опублікували 23389 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: УНІАН

Збитки, завдані інфраструктурі України внаслідок війни, становлять майже 90 мільярдів доларів. Насамперед ідеться про залізничну, дорожню та мостову інфраструктуру, повідомили в Кабінеті міністрів.

За словами міністра інфраструктури України Олександра Кубракова, планується, що відбудувати інфраструктуру вдасться за один-два роки.

Міністерство розвитку громад та територій вже розробляє нову стратегію регіонального розвитку. Зокрема, в уряді обіцяють під час відбудови країни застосовувати усі найкращі світові практики розвитку міст з урахуванням потреб енергоефективності, наявності сучасних систем постачання, безпеки та інклюзивності.

В Офісі Президента працюють над створенням бази даних потреб усіх населених пунктів України та розробкою концепції для них з урахуванням потреб громад. Влада сформувала 14 кластерів інфраструктури, що потребує відновлення чи модернізації. Містам і регіонам запропоновано на початок травня подати вичерпну інформацію щодо відповідних потреб.

Днями Кабмін направив додаткові 400 мільйонів гривень на відновлення критичної інфраструктури. Всього уряд уже виділив 1,4 мільярди гривень на відновлення та першочергову відбудову п’яти регіонів.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button