Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 289 днів. За цей час ми опублікували 23585 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Ілюстративне фото: unsplash

Багато мереж АЗС в Україні можуть перестати обслуговувати роздрібних клієнтів, а будуть продавати паливо корпоративним клієнтам за безготівковим розрахунком, прогнозує директор консалтингової компанії А-95 Сергій Куюн.

«Після початку війни для українських трейдерів закрилася можливість купувати паливо в Росії та Білорусі, а також завозити його через морські порти. Нічого не залишається, як закуповувати пальне в Європі. Коли всі почали скуповувати його в сусідніх країнах, там утворився дефіцит і ціни для українських трейдерів виросли», – пояснює Куюн.

Наразі в Європі виникла логістична проблема, а саме немає вільного рухомого складу, щоб доставити паливо в Україну. За прогнозами експерта, в найближчі тижні на заправках буде спостерігатися дефіцит палива, особливо бензину.

Куюн прогнозує, що при наявності палива у продажу будуть введені обмеження на заправку в 10-20 літрів за один раз. Але багато мереж взагалі перестануть обслуговувати роздрібних клієнтів, а будуть продавати паливо корпоративним клієнтам безготівково, але і тут будуть вводитися обмеження.

В Мінекономіки обіцяють, що дефіцит пального на АЗС буде ліквідований протягом наступних семи днів за незначного подорожчання. За словами міністерки економіки Юлії Свириденко, дефіцит утворився через російські удари по паливній інфраструктурі протягом останніх трьох тижнів.

Великі роздрібні мережі АЗС в період з 22 по 25 квітня збільшили ціни на бензин і дизельне паливо. Зараз на київських заправках спостерігаються черги, місцева влада просить користуватись громадським транспортом, аби першочергово забезпечити потребу у пальному для військових.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button