Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 280 днів. За цей час ми опублікували 23513 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: unsplash

Аналітичний центр Сedos опублікував у відкритому доступі юридичний порадник про те, як орендувати та здати житло. У довіднику міститься перелік прав та обов’язків орендарів та орендодавців, а також відповіді на актуальні питання від юристки.

Експерти детально пояснюють, що має бути в договорі про оренду, чи можуть людину виселити з житла, чи може власник приходити без попередження, що варто запитати в потенційних орендодавців чи орендарів, як режим воєнного стану впливає на питання оренди житла.

У центрі нагадують, що після розпаду Радянського союзу державна житлова політика була спрямована на становлення та поширення інституту приватної власності на житло. Внаслідок цього альтернативні способи житлового забезпечення залишалися поза увагою органів влади.

Наразі у великих українських містах щонайменше 8% людей наймають житло — це десятки й сотні тисяч людей і родин. Зазвичай орендарі перебувають у більш вразливому становищі, вони витрачають більшу частку свого доходу на житло, стикаються з упередженнями і незаконними виселеннями, зазначають аналітики.

Цей порадник містить відповіді на найбільш поширені питання про оренду житла. Який договір є чинним? Чи може власник нерухомості приходити без попередження? За яких умов можна розривати договір достроково? Робота над цією ідеєю розпочалася задовго до початку повномасштабної війни.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button