Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 286 днів. За цей час ми опублікували 23554 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: ДСНС України

Екологічну шкоду від двох місяців російських бомбардувань вже можна порівняти з роком роботи металургійного заводу, повідомляє Міндовкілля.

«Ворожі снаряди щодня влучають у нашу критичну інфраструктуру та житлові будинки. Окупант обстрілює українські нафтобази, хімзаводи та інші промислові об’єкти. Все це спричиняє значні загоряння та призводить до забруднення повітря небезпечними речовинами. Обсяг викидів забруднюючих речовин у повітря за час ведення бойових дій вже можна прирівняти до викидів одного металургійного підприємства за весь рік роботи», — вважає міністр Руслан Стрілець.

Міністерство розробило методику, за якою розраховуватимуть обсяг викидів від бомбардувань, а також розмір завданої шкоди. Дані ляжуть в основу матеріалів для звернення у Міжнародний суд ООН та притягнення Росії до відповідальності.

«Це і втрати лісового фонду; втрати надр; акваторії; збитки, завдані природно-заповідному фонду; водним ресурсам та водогосподарській інфраструктурі», — наголосив міністр.

Зокрема, в Міндовкілля зазначають, що в разі згорання одного гектара лісу тільки шкода від викидів забруднюючих речовин у повітря може перевищувати 1,3 мільйона гривень.

Унаслідок згорання 100 тонн дизельного палива розмір шкоди може перевищувати 3,6 мільйона гривень.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button