Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 293 днів. За цей час ми опублікували 23602 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Ілюстративне фото: unsplash

В Ірпені та Бородянці на Київщині побудують два житлових комплекси площею 50 тисяч квадратних кожний. За словами голови обласної військової адміністрації Олександра Павлюка, вже підібрали території для майбутніх ЖК з урахуванням наближення до необхідних комунікацій та дорожньої інфраструктури.

Побудувати багатоповерхівки планується за п’ять місяців. Крім самих житлових будинків, запропонований проєкт передбачає будівництво бомбосховищ, дитячих майданчиків, закладів освіти та іншої соціальної інфраструктури.

Павлюк зазначив, що ескізи та технічні завдання цього проєкту нададуть кожному забудовнику для вивчення та прийняття рішень щодо участі в будівництві.

Наразі держава розробила два підходи до вирішення житлового питання. Це викуп та будівництво нового житла для осіб, які внаслідок війни залишились без житла.

В КОВА також провели аналіз ринку нерухомості області. Загальна площа квартир, введених в експлуатацію та готових для викупу, становить понад 42 тисячі квадратних метрів. За словами Павлюка, зараз із забудовниками проводять консультації щодо рекомендованої ціни для викупу цих квартир. Окрім того, кожна квартира повинна мати всю необхідну сантехнику та меблі.

За даними Офісу Президента, у Київській області внаслідок обстрілів російськими військами зруйновано понад дві тисячі будівель.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button