Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Ще до початку повномасштабного вторгення Росії в Україну канадійський журналіст Крістіан Борис започаткував благодійну ініціативу Saint Javelin (Свята Джавеліна). Крістіан багато писав про Україну для BBC, Vice, CBC та інших медіа.

Зараз організація збирає кошти на підтримку військової діяльності України. Вже вдалося зібрати більше двох мільйонів долларів США. Ці гроші передаються міжнародним благодійним організаціям, таким як 2402.org, Help Us Help та Red Cross Ukraine. Saint Javelin також займається благодійністю, зокрема закуповує вантажівки, одяг та допомагає сім’ям, що постраждали від війни. 

«24 лютого я не зміг сидіти осторонь, спостерігаючи, як бомби почали падати на мої улюблені міста України. Після цього я вирішив присвятити себе фандрейзингу на всі 100%.», – коментує свою справу Крістіан Борис, засновник Saint Javelin. 

Мерч благодійної ініціативи Saint Javelin вже отримали Президент України Володимир Зеленський та Міністр оборони Олексій Резніков. Команда президента запостила відео з Saint Javelin. Футболка з зображенням Богородиці та Javelin також дісталася Міністру оборони Естонії Калле Лаанету. 

Крістіан Борис
Засновник ініціативи Saint Javelin

«Я зустрівся з паном Міністром завдяки нашому спільному другу. Він хотів отримати футболку особисто, а також зробити селфі. Я також взяв з собою футболки для пана Президента та Міністра оборони Естонії, що приїздив того дня». 

Одяг з зображенням Saint Javelin став вірусним по всьому світу, а інстаграм сторінка зібрала вже більше 50 тисяч підписників. Ініціатива продовжує розвиток та збір коштів на підтримку України. В інтернет-магазині Saint Javelin постійні оновлення з благодійних сувенірів: футболки, худі, стікери та багато іншого. Щодня речі з сайту замовляються по всьому світу. В планах Saint Javelin заснувати виробництво в Україні та створювати робочі місця для внутрішньопереміщених осіб, тим самим підтримуючи економіку країни. 

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button