Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 294 днів. За цей час ми опублікували 23612 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Мережа супермаркетів АТБ звільняє співробітників через дефіцит ресурсів, розповів глава компанії Борис Марков в інтерв’ю Forbes. Здебільшого звільняють працівників магазинів, які не працювали, і розподільчих центрів, до яких не було доступу.

Майже 4500 працівників звільнилися через виїзд за кордон, ще понад 2000 – пішли захищати Україну від російських загарбників. 25 працівників загинули і 32 отримали поранення. Всього в компанії працює майже 70 тисяч людей.

«Ми намагаємось зберегти ключових співробітників. Але війна змушує приймати непопулярні рішення. Ми припинили трудові відносини з певною частиною співробітників. Здебільшого це працівники магазинів, які не працювали, і розподільчих центрів, до яких не було доступу. Ще близько 4500 працівників власноруч написали заяви на звільнення, тому що виїхали за кордон. Понад 2000 співробітників з початку військових дій пішли обороняти нашу країну», – розповів Марков.

Компанія перенесла частину центрального офісу до Львова та створила резервний офіс на випадок можливої окупації Дніпропетровської області. Також перевезли частину регіональних офісів для того щоб зберегти керованість регіонів.

Після початку бойових дій мережа АТБ була одним з небагатьох ритейлерів, які доставляли продукти у заблоковані міста. Вони мають власний флот із 750 автомобілів, щоб не залежати від транспортних компаній, які зупинилися.

Внаслідок війни повністю або частково знищені два ключових розподільчих центри в Київському регіоні. Вони обслуговували Київську, Чернігівську області та центральну Україну. Ще один РЦ знаходиться на тимчасово непідконтрольній території Херсонської області. Харківський РЦ через близькість до бойових дій працює на 20–30% від своєї потужності. Попередні оцінки збитків компанії становлять мільярди гривень.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button