Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 299 днів. За цей час ми опублікували 23649 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Ілюстративне фото: unsplash

Австрійська компанія BASU на початку травня передала Україні інноваційну технологію виготовлення питної води в зонах гуманітарних катастроф. Регіони, які постраждали від війни, зможуть отримати 12 мільйонів літрів чистої води.

Технологія з очищення забрудненої води та вироблення гігієнічно безпечної питної води в будь-яких польових умовах та зонах гуманітарних катастроф працює без використання електроенергії. Відтепер для виробництва безпечної питної води можна використовувати навіть воду з природних водойм – річок, ставків, струмків або технічну воду і зробити її придатною до пиття.

Засіб дозволяє очистити воду та місткості, у яких ця вода перевозиться, розповсюджується та зберігається. Технологія надає можливість очищувати біологічні та вірусні забруднення, проводить гігієнізацію води, підвищує її якість та руйнує біоплівку.

Крім централізованого використання, технологія також може бути застосована невеликими групами людей та персонально. Дезінфекційний концентрат розфасують у пляшки до десяти літрів, а також індивідуальні шприци для самостійного очищення води на передовій.

За даними UNICEF 1,4 мільйона людей залишилися без водопостачання на сході України. Пошкодження мереж та перебої в електропостачанні залишили ще 4,6 мільйона людей по всій країні без належного доступу до безпечної для вживання води. Загалом, понад 6 мільйонів людей в Україні щодня стикаються із труднощами із доступом до питної води.

Наразі ситуація із забезпеченням питною водою особливо критична у Маріуполі. Великі міста Донецької та Луганської областей також відрізані від постачання води. Окрім того, ще 340 тисяч людей втратять водопостачання, якщо вичерпаються запаси водосховища в Горлівці.

Благодійний фонд «Можемо разом» домовився про постачання з австрійською компанією. Засоби реалізації передадуть Державній службі надзвичайних ситуацій України, яка розподілить їх.

Також в Україну поставлена велика партія дезінфекційної рідини BASOQUELL 710 на водній основі, що використовується як засіб очищення, дезінфекції та стерилізації поверхонь та приміщень. Засіб видаляє водорості, грибки, грибки, віруси, також діє ефективно та надійно проти мікробів та бактерій.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button