Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 289 днів. За цей час ми опублікували 23581 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Прага. Фото: unsplash

Уродженка України Олександра Крабцова, власниця фірми, що займається нерухомістю в Чехії, готова безкоштовно надати частину своєї приватної землі для розвитку українського бізнесу або для будівництва житла для українців. Йдеться про п’ять гектарів комерційної землі на кордоні з Баварією, розповіла вона «Еспресо.Захід».

За її словами, в компанію надходять дзвінки від українців, які б хотіли перевезти свій завод в Чехію. Фірма нерухомості консультує та надає допомогу.

«Один чоловік, який виїхав з сімома дітьми, в Україні мав фабрику з виробництва пінопласту для утеплення будинків. Інший мав чотирьох дітей і працював у будівельній компанії в Ірпені, будував багатоквартирні будинки. Ще один мав оліярню і теж хотів би свій завод перевезти до нас», – розповіла Крабцова.

Її фірма може надати землю, на якій можна побудувати будь-який завод, безкоштовно або в оренду. Також вони мають приміщення, яке підходить для заводів, складів і підприємницької діяльності, з відповідною інфраструктурою і комунікаціями.

Крабцова розповіла, що нещодавно мала зустріч з губернатором Карлововарського краю. Вони обговорювали створення будинків для тимчасового проживання українських біженців. Чиновник зазначив, що якщо будувати житло для українських біженців, то треба споруджувати повноцінні житлові комплекси з інфраструктурою.

«Я запропонувала безкоштовно надати землю для українських бізнесменів, аби вони будували такі житлові комплекси. Девелопер зводив би будинки, а я залишалася б в ролі управляючої», – пояснила підприємиця.

За даними чеського МВС, в країні перебуває майже 323 тисячі українських біженців.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button