Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 283 днів. За цей час ми опублікували 23535 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: посольство України в Бельгії

На заводі бельгійської компанії AB InBev у місті Льовен відкрилася лінія розливу українського пива «Чернігівське», повідомляє посольство України в Бельгії. У квітні-травні виробництво запустили у Великій Британії, США та інших країнах Європи, Північної та Південної Америки.

Весь прибуток від продажу пива піде на гуманітарну допомогу Україні. Гроші розподілять між певними неурядовими організаціями, серед яких благодійний фонд Caritas International. Очікують зібрати щонайменше п’ять мільйонів євро. 

Чернігівська броварня належить корпорації AB InBev. Заводи в Україні зараз закрито через війну. Співробітників і керівництво евакуювали до Бельгії після початку вторгнення.

«В Європі “Чернігівське” вже зварили у Великій Британії, Німеччині та Бельгії, у світі виробництво розпочато у США, Канаді та Колумбії. Це найшвидший запуск бренду в історії компанії — 46 днів від ідеї до запуску», — повідомляє маркетингова директорка AB InBev Efes Ukraine Анна Руденко.

Вже з цього тижня «Чернігівське» почало надходити в торгівельні мережі у 12 країнах Європи: Великій Британії, Бельгії, Німеччини, Франції, Нідерландів, Італії, Польщі, Австрії, Данії, Фінляндії.

Фото: Анна Руденко

AB InBev разом із турецькою Anadolu Efes також володіє підприємствами у Росії, які, зокрема, виробляють пиво Bud. Після початку війни компанія зупинила участь у цьому бізнесі, однак не володіє контрольним пакетом акцій. Водночас запросила у власника відкликання ліцензії на виробництво пива в РФ.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button