Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 297 днів. За цей час ми опублікували 23639 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Зруйноване житло в Ірпені. Фото: Міша Джос

Держава профінансує будівництво житла для ірпінців, які втратили дах над головою внаслідок російського вторгнення. Про це заявив мер Ірпеня Олександр Маркушин, який провів зустріч з заступником голови Офісу Президента Кирилом Тимошенком.

До кінця року на території колишнього санаторію «Ластівка» мають побудувати житловий комплекс середньої забудови на 50 тисяч метрів квадратних. Тимошенко назвав термін в п’ять місяців. Орієнтовно у ЖК буде 900–1000 квартир.

Проєкт будівництва з соціальною інфраструктурою розробила Київська обласна військова адміністрація.

Тимошенко зазначив, що серед обов’язкових вимог при будівництві будуть безбар’єрність та енергозбереження. Також в будинках буде передбачене укриття.

Будівництво ще одного такого житлового комплексу планується у Бородянці.

В Ірпені знесуть 17 багатоквартирних будинків, які не підлягають відновленню. Загалом в місті понад 8600 поверхнево пошкоджених об’єктів, 2738 – частково зруйновані, 885 – повністю зруйновані.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button