Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 281 днів. За цей час ми опублікували 23517 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Gonz DDL / Unsplash

До 31 травня українські підприємці можуть подати заявку на отримання гранту на розробку або впровадження технологій, що зменшують викиди парникових газів, підвищують енергоефективність і запобігають змінам клімату.

Грантовий фонд програми «Кліматичні Інноваційні Ваучери» становить 1,5 мільйона євро. Він буде розподілений між понад 30 компаніями, кожна з яких може претендувати на суму до 50 тисяч євро.

Програма створена для малого та середнього бізнесу. Приватні компанії мають бути зареєстровані на території України щонайменше рік до подання на грант, і готові до співфінансування у розмірі 25% від суми гранту. 

Кліматичний Інноваційний Ваучер можна використати на оплату послуг, необхідних для вдосконалення або фіналізації інновації та її виходу на ринок. Наприклад, дизайн прототипів, сертифікація, тестування, патентування, розробка IT-компонентів, маркетингові послуги тощо. 

Проєкти оцінюються фаховим журі за рівнем їхньої інноваційності та реалістичністю втілення, впливом на скорочення викидів парникових газів, здатністю масштабуватися та адаптуватися для різних секторів, а також ринковим потенціалом.

Подати заявку на грант можна на сайті. Консультації з кліматичних Інноваційних Ваучерів відбуватимуться щотижня в Zoom — реєстрація за посиланням.

З 2017 року понад 30 компаній отримали Кліматичні Інноваційні Ваучери на суму понад 1,2 мільйона євро. Серед найпомітніших із цих компаній — виробник електробайків Delfast; платформа для управління зарядними станціями для електромобілів Go To-U; виробник панелей з переробленого пластику The Good Plastic Company тощо.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button