Діма Борисов пропонує «підвісити» шаурму для військових. Як це зробити?
Шаурму отримають військові підрозділи, які зараз працюють в Києві та області.
Шаурму отримають військові підрозділи, які зараз працюють в Києві та області.
Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 298 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
Підтримати | Хто ми такі?
Ресторатор Діма Борисов запустив ініціативу «підвішена шаурма для військових». Будь-хто може замовити благодійну шаурму та пончики, які згодом отримають військові підрозділи, які працюють в Києві та області.
За словами Борисова, серед українських військових багато фанатів стріт-фуду.
«Перші «дзвіночки» пролунали тоді, коли ми домовлялися про відправку чергової порції обідів і нам прийшло повідомлення: “Знаєте, тут днями шаурма ваша снилася”. Потім ще кілька, типу: “Дякуємо за гарячу їжу. Дуже підтримує. Мріємо, як переможемо і до вас з друзями на шаву”. Це було ще в березні», – згадує ресторатор.
У квітні його команда отримала переказ в десять тисяч гривень від мами військового, яка попросила влаштувати їм свято і приготувати шаурму для всього підрозділу – 380 порцій.
«Не знаю, як це пояснити. Виявилося, що шаурма – це такий от комфорт-фуд, не просто їжа, а шматок «нормального життя», спогадів та мрій, який можна загорнути в фольгу і відправити з доставкою», – коментує Борисов.
Як «підвісити» шарму для українських захисників?
Щойно збирається партія з 60 порцій, її приготують і відправлять одному з військових підрозділів, які зараз працюють в Києві та області.
Борисов на початку повномасштабної війни створив «кухонні війська», до них увійшли співробітники його закладів. Загалом він має 50 ресторанів по всій України та відповідно великі продовольчі склади. У перший день війни вони приготували 600 страв. На сьогодні вони готують 3000-3500 гарячих обідів на семи волонтерських кухнях. Таким чином, це понад 150 тисяч прийомів їжі.
© Хмарочос | 2024
Коментарі:
*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті