Діма Борисов пропонує «підвісити» шаурму для військових. Як це зробити?
Шаурму отримають військові підрозділи, які зараз працюють в Києві та області.
Шаурму отримають військові підрозділи, які зараз працюють в Києві та області.
Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 190 днів. За цей час ми опублікували 25513 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
Підтримати | Хто ми такі?
Ресторатор Діма Борисов запустив ініціативу «підвішена шаурма для військових». Будь-хто може замовити благодійну шаурму та пончики, які згодом отримають військові підрозділи, які працюють в Києві та області.
За словами Борисова, серед українських військових багато фанатів стріт-фуду.
«Перші «дзвіночки» пролунали тоді, коли ми домовлялися про відправку чергової порції обідів і нам прийшло повідомлення: “Знаєте, тут днями шаурма ваша снилася”. Потім ще кілька, типу: “Дякуємо за гарячу їжу. Дуже підтримує. Мріємо, як переможемо і до вас з друзями на шаву”. Це було ще в березні», – згадує ресторатор.
У квітні його команда отримала переказ в десять тисяч гривень від мами військового, яка попросила влаштувати їм свято і приготувати шаурму для всього підрозділу – 380 порцій.
«Не знаю, як це пояснити. Виявилося, що шаурма – це такий от комфорт-фуд, не просто їжа, а шматок «нормального життя», спогадів та мрій, який можна загорнути в фольгу і відправити з доставкою», – коментує Борисов.
Як «підвісити» шарму для українських захисників?
Щойно збирається партія з 60 порцій, її приготують і відправлять одному з військових підрозділів, які зараз працюють в Києві та області.
Борисов на початку повномасштабної війни створив «кухонні війська», до них увійшли співробітники його закладів. Загалом він має 50 ресторанів по всій України та відповідно великі продовольчі склади. У перший день війни вони приготували 600 страв. На сьогодні вони готують 3000-3500 гарячих обідів на семи волонтерських кухнях. Таким чином, це понад 150 тисяч прийомів їжі.
© Хмарочос | 2024
Коментарі:
*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті