Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 280 днів. За цей час ми опублікували 23517 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: facebook.com/kkdarn.kiev

Голосування за нові назви київських вулиць, пов’язаних з Росією, триватиме до 19 червня. Таке рішення депутати ухвалили на засіданні 14 травня, повідомляє пресслужба Київради.

Електронне голосування буде відбуватися у мобільному застосунку «Київ Цифровий». Його запустять не раніше 5 червня — до цієї дати окрема комісія, до якої обіцяють залучити фахівців, має сформувати остаточний перелік. Дослідники відфільтрують пропозиції, зважаючи на логіку топоніміки Києва й узагалі доцільність зміни назви.

Як заявлено, у дорадчий орган увійдуть спеціалісти Українського інституту національної пам’яті, Інституту історії України, Інституту української археології та джерелознавства Грушевського, Інституту українознавства Крип’якевича, Інституту мовознавства Потебні, Інституту української мови, Інституту літератури Шевченка.

Зараз у списку назв, запропонованих до перейменування, — 467 об’єктів. Зокрема, у ньому видно, що чотири вулиці столиці зараз названо на честь російського письменника Тургєнєва, ще чотири — на честь Льва Толстого, три вулиці присвячено полководцю Суворову, п’ять вулиць — біологу Мічуріну. Серед пропозицій — перейменувати вулиці, що зараз мають імена українських письменників, таких як Юрій Смолич і Павло Тичина.

При цьому секретар Київради Володимир Бондаренко зазначив, що громадськість і депутати надіслали понад 12 тисяч пропозицій щодо перейменувань міських об’єктів.

За перейменування п’яти станцій київського метро депутати не голосували. Як повідомила депутатка Ксенія Семенова, це питання поки відклали. Опитування в гугл-документі раніше критикували за нефаховий підхід. За його результатами, пропонувалося, зокрема, перейменувати станцію «Берестейську» на «Бучанську».

Водночас Арку дружби народів переназвали Аркою Свободи українського народу. 

Читайте також: Блискавичне перейменування в Києві. Чи мають право Пушкінська, Білоруська чи Тичини на життя?

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button