Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 283 днів. За цей час ми опублікували 23535 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Kalush Orchestra. Фото: twitter/Eurovision

Мер Києва Кличко привітав з перемогою Kalush Orchestra на Євробаченні та заявив про підготовку столиці до пісенного конкурсу.

Також мер Калуша Андрій Найда заявив, що місто готове прийняти конкурс. Чимало людей відзначає, що воно занадто мале для такого заходу. Однак у 1993 році Євробачення приймало містечко Мілстріт в Ірландії, населення якого всього лише 1 500 осіб.

Міністр культури Олександр Ткаченко напередодні закликав подумати, де саме в Україні проводити Євробачення-2023. Президент Володимир Зеленський заявив, що наступного року Україна прийматиме «Євробачення». За його словами, Україна зробить все, «щоб одного дня учасників і гостей «Євробачення» приймав український Маріуполь».

Люди воліють побачити конкурс в інших містах України, пропонуючи Київську область, Маріуполь, Харків, Одесу та Крим, який наразі тимчасово окупований. Також  лунають пропозиції відмовитися від проведення конкурсу і передати право Великій Британії.

У Турині делегації з України вже передали документи для підготовки проведення Євробачення-2023, повідомляє Укрінформ. Влада країни вже заявила, що підтримає Україну в проведенні конкурсу наступного року.

«Ми дуже хочемо, щоб Євробачення пройшло в мирній Україні. Місце проведення має відповідати вимогам про велику сцену і про безпековий рівень. Попереду багато робочих дискусій з Європейською мовною спілкою, і тоді буде визначатися, як і де відбудеться наступний конкурс», – заявив голова правління Національної суспільної телерадіокомпанії України Микола Чернотицький.

Український гурт Kalush Orchestra здобув перемогу на Євробаченні-2022, набравши сумарно за підсумками голосування журі та глядачів 631 бал. Журі віддало за Україну 192 бали, глядачі –  439.

Після виступу фронтмен гурту Олег Псюк закликав врятувати захисників Маріуполя та захисників Азовсталі.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button