Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 298 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Спроба форсування річки Сіверський Донець закінчилася для Росії втратою майже 500 військових, убитими та пораненими, за даними журналістів. The New York Times називає цю битву однією з найсмертельніших епізодів війни РФ проти України.

Зображення: twitter.com/Blue_Sauron

Російське командування спрямувало приблизно 550 військових 74-ї мотострілецької бригади 41-ї загальновійськової армії на форсування річки біля села Білогорівка Луганської області. Таким чином прагнули взяти в кільце українські сили біля Рубіжного.

Зображення: twitter.com/Blue_Sauron

Спроби перейти Сіверський Донець робилися протягом тижня, але 11 травня ЗСУ взяли сили окупантів у вогневий мішок.

Зображення: twitter.com/Blue_Sauron

Супутникові знімки свідчать, що українські артилерія й танки зруйнували кілька збудованих росіянами понтонних мостів і понищили велику кількість техніки та живої сили.

За оцінками Інституту вивчення війни ISW, втрати противника сягають 485 убитими і пораненими. Знищено понад 80 одиниць російської техніки.

Зображення: twitter.com/Blue_Sauron

В ISW зауважують, що ця битва демонструє «дивовижний брак тактичного мислення» в російських командирів. 

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button