Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 293 днів. За цей час ми опублікували 23602 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Ілюстративне фото: УНІАН

Громадяни України, які на початку повномасштабної російської агресії виїхали за кордон, зараз повертаються в країну. Серед тих, хто повертається, переважну більшість становлять жителі центральних областей — переважно це жителі Києва (35%) та Київської області (17%), йдеться в опитуванні Центру Разумкова.

На початку війни більше половини людей, хто виїжджали, становили жителі сходу та півдня країни (51,5%) і центральних областей (45%, у тому числі 31% — жителі Києва та Київської області), і лише 4% — жителі західних областей.

Серед тих, хто повертається, переважну більшість (69%) становлять жителі центральних областей — переважно це жителі Києва (35%) та Київської області (17%). 12% тих, що повертаються — жителі східного регіону, 9% — південного регіону, 10,5% — західного регіону.

73% опитаних після повернення в Україну планують поселитися в тій же області, де проживали до війни, 26% — що планують поселитися в іншій області (переважно це жителі східного регіону). Люди, які планують поселитись в іншому місці, переважно називають області західного регіону (15% усіх опитаних), або Київ чи область (7%).

64% респондентів під час перебування за кордоном отримували допомогу від державних органів країни перебування, 64% — що отримували допомогу від пересічних громадян країни перебування, з якими вони раніше не були знайомі, 56% отримували допомогу від волонтерських організацій, 39% — від родичів, знайомих, друзів, 29% — від Української держави, 18% — від релігійних організацій, 18% — від закордонних фондів, установ, підприємств. Лише 4% відповіли, що не отримували жодної допомоги.

94% опитаних вірять у те, що Україна переможе в цій війні, і жоден з опитаних не дав негативної відповіді, 6% — вагаються з відповіддю.

Опитування проводилося соціологічною службою Центру Разумкова у Закарпатській області з 11 квітня по шосте травня 2022 року. Були опитані 105 респондентів віком від 18 років.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button