Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 294 днів. За цей час ми опублікували 23609 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Ілюстративне фото: armyinform

Чиновники Черкаської військової адміністрації намагались продати бронежилети, які безкоштовно отримали від волонтерів для передачі українським військовим. Про це повідомляє СБУ.

За даними слідства, чиновники намагались незаконно продати понад одну тисячу бронежилетів на загальну суму більше 12 мільйонів гривень. Захисні жилети виготовила та безкоштовно передала громадська організація. Втім, замість цього причетні чиновники планували продати бронежилети через афілійовані комерційні структури та мережу супермаркетів, повідомляють у Службі безпеки.

Правоохоронці в одній із торговельних мереж вилучили частину цієї продукції. Вона буде передана до ЗСУ. Наразі проводяться слідчо-оперативні заходи з пошуку решти бронежилетів, а також встановлюються всі обставини та особи, причетні до протиправної схеми.

Раніше волонтери «Львівського Оборонного Кластера» заявили, що в мережі супермаркетів «Епіцентр» продаються їхні плитоноски — чохли для броньованих пластин. Волонтерське об’єднання виробляє бронежилети і передає безкоштовно українській армії. Натомість в «Епіцентрі» відповіли, що бронежилети поставила їм компанія «Група Венето», надавши товарні накладні, сертифікати випробувань та інші документи. На час розслідування компанія вилучила з продажу бронежилети.

Міністерство оборони визначило ЛОК основним координатором волонтерського руху з виробництва бронежилетів. Лабораторія ЛОКу проводить випробування бронеплит на відповідність ДСТУ. Станом на сьогодні безкоштовно передано понад 30 тисяч бронежилетів.

ТОВ «Група Венето» належить родині київського бізнесмена Михайла Бродського. За даними YouControl, компанія зареєстрована понад сім років тому у Черкасах. Кінцевими бенефіціарними власниками вказані дружина Світлана Бродська та син Юрій Бродський.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button