Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 297 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: unsplash

Європейська Комісія затвердила план щодо прискореної відмови від російських енергоносіїв під назвою REPowerEU. Він передбачає додаткові інвестиції в енергетику у розмірі 210 мільярдів євро до 2027 року.

Реалізація плану дозволить покінчити із залежністю ЄС від російських викопних видів палива, що використовуються як економічна і політична зброя і обходяться європейським платникам податків майже 100 мільярдів євро на рік, а також допоможе розв’язувати проблему кліматичної кризи.

В Єврокомісії вважають можливим зменшити закупівлю «блакитного палива» у РФ на дві третини вже до кінця 2022 року. Від російської нафти та нафтопродуктів ЄС може відмовитися майже повністю, за винятком кількох країн Центральної Європи, які не мають виходу до моря.

Згідно з планом, пропонується підняти ціль зростання частки енергії з відновлюваних джерел з 40% до 45% до 2030 року. Для цього потрібно подвоїти потужність сонячної фотоелектричної енергії до 2025 року та встановити 600 ГВт до 2030 року. Обов’язковий цільовий показник енергоефективності в рамках стратегії зеленого переходу European Green Deal планують збільшити з 9% до 13%.

План включає поетапне зобов’язання встановлювати сонячні панелі на нових громадських та комерційних будівлях та нових житлових будинках. Очікується подвоєння темпів розгортання теплових насосів та заходи щодо інтеграції геотермальної та сонячної теплової енергії в модернізовані системи централізованого та комунального опалення.

Запропонована мета у 10 мільйонів тонн внутрішнього виробництва відновлюваного водню та 10 міозинові тонн імпорту до 2030 року.

План дій щодо біометану містить інструменти, включаючи новий біометановий промисловий альянс та фінансові стимули для збільшення виробництва до 35 млрд кубометрів до 2030 року.

Короткострокові зміни поведінки можуть скоротити попит на газ і нафту одразу на 5%. Зокрема завдяки економії енергії, заміні палива, електрифікації та посиленому використанню відновлюваного водню, біогазу та біометану.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button