Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 292 днів. За цей час ми опублікували 23593 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: wikipedia

Європейський Парламент підтримав призупинення усіх імпортних мит ЄС на експорт з України на один рік. Про це йдеться у заяві пресслужби.

Відповідне голосування відбулося у четвер у межах пленарного засідання Європарламенту. За проголосували 515 депутатів, проти – 32 й 11 утрималися.

Голосування є відповіддю на наслідки війни Росії проти України, яка обмежує можливості країни для торгівлі.

«Україна бореться не лише за свою свободу та безпеку, а й за свободу та безпеку всієї Європи. Тому ми маємо підтримувати Україну на всіх рівнях та усіма доступними нам засобами», – йдеться в заяві.

Запропоновані заходи повністю скасують ввізне мито на промислову продукцію, ввізне мито на фрукти та овочі, а також антидемпінгове мито та захисні заходи щодо імпорту сталі терміном на один рік.

Наступним кроком має бути публікація рішення в Офіційному журналі ЄС, після чого воно набуде чинності наступного дня.

ЄС є найважливішим торговим партнером України, на частку якого припадає понад 40% загального обсягу торгівлі товарами у 2021 році. У свою чергу Україна є 15-м найбільшим торговим партнером ЄС з 1,2% від загального обсягу торгівлі ЄС.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button