Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Eugene Chystiakov

Дефіцит та здорожчання пального не вплине на розвиток велосипедного транспорту, пішої мобільності та громадського електротранспорту в містах України. Таку думку висловив транспортний експерт Дмитро Беспалов у блозі «Про мобільність».

За його словами, заторів протягом наступних кількох місяців дійсно стане менше, але це відбудеться за рахунок зниження економічної активності населення і, відповідно, зменшення кількості поїздок у перерахунку на кожного містянина.

Наразі економісти прогнозують втрату нами принаймні третини ВВП до кінця року. За словами Беспалова, кількість добових поїздок на містянина корелює саме з рівнем ВВП – менша економічна активність населення означає меншу кількість поїздок.

Автомобілізація (кількість автомобілів на тисячу мешканців) буде тільки зростати, не зменшуватися, зазначає експерт.

Для багатьох через виклики війни більше підходить транспорт індивідуальний, перш за все за рахунок своєї гнучкості. На думку транспортника, автомобілі продовжать купувати задля відчуття безпеки, щоб в разі чого евакуюватися, або, в якості волонтерів, допомогти вирішити ту чи іншу задачу. Тому українці продовжать купувати вживані авто з США та Європи.

Попит на громадський та велосипедний транспорт буде залежати від пропозиції: кількості рухомого складу, наявності місця для сидіння чи хоч стояння, його швидкості, та зручності маршрутів, а також наявності зв’язаної та безпечної велоінфраструктури, відповідно.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button