Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 295 днів. За цей час ми опублікували 23629 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: city-adm.lviv.ua 

На львівському Грибовицькому сміттєзвалищі запустили біогазову електростанцію, повідомляє обласна адміністрація. Вона допоможе покращити екологічну ситуацію та зменшити полігон твердих побутових відходів.

Станція генеруватиме 2,6 млн кВт/год електроенергії на рік та забезпечить нею близько 735 домогосподарств.

Сміттєзвалище має зменшитись в об‘ємах, оскільки з пустот викачуватимуть метан та інші газоподібні елементи. Також зменшиться ризик займань та пожеж на цьому полігоні. До того ж, такі технології знижують викиди метану, летючих органічних сполук та інших забруднювачів повітря.

Як працюватиме електростанція?

Збір біогазу роблять за допомогою свердловин, які рівномірно розташовані по тілу полігона, та системи збору поверхневих газів. На цьому полігоні пробурено 29 вертикальних та 4 горизонтальних свердловини на глибині 12,5 метрів. Від кожної свердловини йде трубопровід до газозбірного пункту. Від газозбірних пунктів за допомогою трубопроводів біогаз транспортуєтеся до електрогенераторної установки. Газ спалюється в двигуні, який обертає електричний генератор. Утворена електроенергія передається в мережу за допомогою комплектної трансформаторної підстанції. Газ формується під час анаеробного (без доступу повітря) розкладу органічних решток відходів.

За даними Інституту біохімії і горючих копалин, на Грибовицькому сміттєзвалищі знаходиться 700 мільйонів кубометрів біогазу.

Станція для добування біогазу зі сміттєзвалища мала повноцінно запрацювати до кінця 2021 року. На її будівництво Львівська міська рада отримала 35 млн євро кредиту від ЄБРР.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button