Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 294 днів. За цей час ми опублікували 23609 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: twitter/prezydentpl

Україна та Польща домовились спростити перетин кордону між країнами. Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час виступу у Верховній Раді. До цього з промовою виступив президент Польщі Анджей Дуда.

Зеленський зазначив, що зараз українські міста стали побратимами польських, побратимами стали український і польський народ, а країни – сестрами.

«Між нами немає бути кордонів чи барʼєрів. Український і польський народи ментально вони давно не розділяють. Тож, ми дійшли згоди найближчим часом втілити це і у відповідній двосторонній угоді. Спершу щодо спільного прикордонно-митного контролю, а згодом і єдиного умовного кордону, коли Україна буде членом Європейського Союзу», ​– цитує Зеленського «Європейська правда».

Також він анонсував законопроєкт про розширені можливості для громадян Польщі в Україні, щоб віддячити за те, як Польща прийняла українців, які рятуються від війни.

Також Мінінфраструктури у співпраці з Міністерством закордонних справ, митними та прикордонними службами запропонували польським колегам здійснювати спільний контроль на всіх автомобільних пунктах пропуску. На сьогодні спільний прикордонно-митний контроль вже проводиться на чотирьох пунктах пропуску на українсько-польському кордоні.

За словами Зеленського, спільний митний контроль значно пришвидшить проходження процедур на кордоні, прибере більшість корупційних ризиків, а також покладе початок української інтеграції у спільний митний простір Євросоюзу.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button