Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 272 днів. За цей час ми опублікували 23454 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Burgess Milner / Unsplash

У Верховній Раді зареєстровано законопроєкт 7398, який зобов’язує передбачати бомбосховища під час планування забудови, повідомила співавторка Олена Шуляк. Документ розробляли спільно з Міністерством регіонального розвитку.

«Війна показала: в Україні мало надійних укриттів. Більше того, значна частина таких укриттів не обладнана евакуаційними виходами, не має доступу до систем водопостачання та водовідведення, не пристосована для зберігання продуктів харчування, не говорячи вже про спроможність захистити населення у випадку застосування зброї масового ураження», — коментує депутатка.

За її словами, проєкт зобов’язує, серед іншого, готувати до прийому населення придатні для укриття об’єкти протягом 12 годин. Тексту документу поки що немає на сайті Ради.

Також пропонується заборонити затверджувати містобудівну документацію, в якій немає розділу щодо інженерно-технічних заходів цивільного захисту.

Проєктна документація на об’єкти, класифіковані за класом наслідків як СС2 і СС3 (середні та значні), на яких перебуватимуть понад 50 людей постійно або понад 100 людей періодично, обов’язково мусить передбачати доступність для маломобільних осіб.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button