Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У Львові на архітектурному конкурсі обрали проєкт реконструкції вулиці Миколайчука. Візуалізації оприлюднив переможець – підприємство «Інститут просторового розвитку».

За проєктом, на оновленій вулиці з однієї сторони облаштують відокремлену смугу громадського транспорту, яка буде спільною для автобусів та електротранспорту. Вони пролягатимуть по всій довжині вулиці у напрямку Голосківського кладовища. З іншого боку передбачені смуги автомобільного транспорту, які регулюватимуться світлофорами.

Головний архітектор Львова Антон Коломєйцев зазначив, що до цього часу конкурси на реконструкцію вулиць в Україні не проводили. За його словами, спільна виділена смуга для автобусного та електричного транспорту дасть можливість розглянути широку транспортну мережу, зокрема сполучити вулицю Миколайчука з радіальними та концентричними напрямками руху по місту.

Також передбачено влаштування смуг озеленення між тротуарами та велодоріжкою, а також між велодоріжкою та основною проїзною частиною. Пропонована висадка двох рядів дерев: менші дерева ближче до проїзної частини та більші дерева між велодоріжкою та тротуаром. Міждеревний простір пропонується засаджувати кущами та травниками. На центральних острівках кільцевих розв’язок пропонується висадка кущів та травників, а на кінцевій – висадка дерев.

На зупинках громадського транспорту передбачено влаштування павільйонів очікування довжиною 25 метрів.

Щоб пом’якшити ефект «міського теплового острова», передбачено влаштування зелених колій. Заповнення зеленої колії може варіюватись – від сукулентів до ірландського моху (моховинка), оскільки традиційні газони потребують постійний догляд та полив. Решта зеленого простору пропонується заповнити польовими травами та квітами, що сприятиме розмноженню біорізноманіттю птахів та комах.

Першу ділянку вулиці Миколайчука – від вулиці Пилипа Орлика до в’їзду на Голосківський цвинтар – відремонтували у 2019 році. Після ремонту на вулиці планували запустити тролейбус із автономним ходом.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button