Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 293 днів. За цей час ми опублікували 23609 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У застосунку «Дія» запустили нове опитування щодо володіння вогнепальною зброєю. Як пояснив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, це зроблено за дорученням міністра внутрішніх справ.

Станом на 16:25, в опитуванні взяли участь 60 043 людей.

«Нещодавно парламент проголосував у першому читанні за законопроєкт про обіг вогнепальної зброї. Але питання щодо того, як саме володіти нею, не вирішене. Для продовження роботи над законопроєктом міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський вирішив запитати думку українців щодо цього питання», – написав він.

Опитування триватиме сім днів. Узяти участь можуть тільки повнолітні громадяни.

23 лютого Верховна Рада у першому читанні схвалила законопроєкт про дозвіл на цивільну вогнепальну зброю. Документ визначає питання субʼєктів, типів зброї, боєприпасів, варіантів релоаду зброї, питання Єдиного реєстру зброї і його ведення органами МВС. Водночас проєкт не передбачає дозвіл на те, щоб громадяни мали право володіти короткоствольною зброєю.

У березні минулого року парламент відхилив законопроєкт №4335 «Про обіг цивільної вогнепальної зброї та бойових припасів до неї», а також альтернативний до нього проєкт №4335-1. Перший пропонував дозволити придбання та зберігання зброї, тоді як альтернативний проєкт другий передбачав дозвіл і на її носіння.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button